23-04-2020 Corona-Maatregelen verlengd: Digitaal procesmanagement is essentieel

Veel organisaties komen er in deze crisis te laat achter dat zonder goede digitalisering van bedrijfsprocessen een goed functionerende organisatie onmogelijk is. Bedrijven die de kansen en mogelijkheden van online kwaliteitsmanagement en cloudoplossingen altijd hebben benut, ondervinden minder hinder van de huidige situatie dan de organisaties die behoudend zijn met nieuwe ICT-toepassingen. Hierdoor is nu al een splitsing waar te nemen tussen ondernemingen die wel of juist niet kampen met een verlaagde efficiency van hun Managementsystemen.

De maatregelen omtrent de Corona-crisis zijn gisteravond verlengd tot ten minste 20 mei 2020. De omstandigheden tonen meer dan ooit het essentiele belang van goede digitalisering van het kwaliteitsmanagement proces aan.

Het moderniseren van digitale procesvoering  geeft organisaties mogelijkheden zonder vertraging over te stappen naar bedrijfsprocessen op afstand. Er wordt eenvoudig en gezamenlijk doorgewerkt in dezelfde documenten dankzij goede cloudopslag en bijvoorbeeld online document- en procesmanagement (DMS) oplossingen.

Daarnaast kunnen bedrijven met een digitaal kwaliteitsmanagmentsysteem zich ook beter voorbereiden op de (nabije) toekomst. Zij beschikken namelijk over slimme software en oplossingen voor big data en data analytics, waarmee nieuwe bedrijfsmodellen snel en eenvoudig ontwikkeld kunnen worden, betrouwbare voorspellingen kunnen worden gedaan op basis van feiten en zo betere beslissingen kunnen worden genomen.

Bedrijven met moderne DMS oplossingen in huis hebben dus minder moeite met deze nieuwe situatie. Zij kunnen sneller omschakelen op thuiswerken of een aangepast bedrijfsproces, zonder dat de business daar per saldo onder lijdt. Daarom is deze periode dan ook een goed moment voor bedrijven om plannen te maken voor na de crisis en na te denken over het belang dat hun bedrijf kan hebben bij een digitale transitie en het optimaal gebruik maken van de mogelijkheden die er qua moderne kwaliteitsmanagment software zijn.

Bent u zich aan het oriënteren op een digitaal kwaliteitsmanagementsysteem, dan biedt dit overzicht een uitstekend startpunt. Wilt u zich liever door ons laten adviseren? Vraag dan hieronder een gratis online demonstratie aan!

ERVAAR ONZE SOFTWARE

Benieuwd naar wat Icologiq Elements voor uw organisatie kan betekenen? Ervaar het tijdens een onlinedemonstratie. Onze experts helpen u graag verder.

Cookies

This site uses cookies, choose here which you'd like to accept.

Privacy policy | Close
Settings